Wat is WordPress

WordPress is een Content Management Systeem ofwel CMS systeem waarmee je website of een webwinkel kunnen bouwen en onderhouden. Waar WordPress ooit begon als een simpel blog-systeem waarmee je enkel blogartikelen kon plaatsen, is het inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdige CMS systeem waar je de meest ingewikkelde websites mee kunt maken.

Waarom kiezen voor een WordPress website

Een WordPress is het meest bekende systeem waarmee je een website kan worden gemaakt. Doordat WordPress een open source software is kan iedereen meehelpen met het ontwikkelen van WordPress. Hierdoor wordt WordPress continue vernieuwd en verbeterd.

Hiernaast is WordPress zeer makkelijk in gebruik. Zowel aan de voor- als de achterkant van de website is WordPress zeer gebruiksvriendelijk. Met een overzichtelijk dashboard weet je precies wat waar staat. Ook lijkt de tekst editor van WordPress erg op die van Microsoft Word. Hierdoor kun je eenvoudig webteksten typen en aanpassen.

Tot slot staat er een hele community achter WordPress. Mocht je er niet uitkomen dan kun je eenvoudig om hulp vragen aan de duizende gebruikers van WordPress.

Een gedachte over “Wat is WordPress”

Reacties zijn gesloten.